Opening in 2020, the Chinese Scholars’ Studio will be located in the seminar space adjacent to Wai-te-ata Press, on the lower level of Victoria University’s Rankine Brown Library. Hamish Beattie, a PhD candidate in Architecture, in collaboration with Daniel K. Brown, Professor of Studio Design at Victoria, have created a compelling design concept for the Chinese Scholars’ Studio based on an ‘exploded’ interrogation of the printing press.

The studio design concept bridges the rich history of the Chinese community in Wellington and letterpress printing with new materials and technologies. The Chinese Scholars’ Studio includes an adjacent exhibition area as well as a modest outdoor garden, seamlessly stitching Wai-te-ata Press into a new tapestry of intercultural communication. The new studio has been funded by generous donations from the Chinese Poll Tax Heritage Trust, NZ China Friendship Society, Dominion Federation of NZ Chinese Commercial Growers, the Chan family, and anonymous donors.

Comments are closed.